1000 Darwin Çıkmazı – PDF Kitap İndir Oku
0

1000 Darwin Çıkmazı – PDF Kitap İndir Oku

Tüm bilgiler
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (No Ratings Yet)
Loading...
  • Yazar Ahmet Akyürek
  • Tür Bilim Popüler Bilim
  • Yayınevi Nobel Akademik Yayıncılık
  • Yıl 2013
  • Sayfa 639

“Darwincilik, çehre elli yıldan beri dünyanın gündemleri arasından düşürülmedi. Zira Darwincilerin öne sürdüğü fikirler; ateistlerin, natüralistlerin, maddecilerin, evrimcilerin en büyük takviyeyi oldu. Daha evvel bu gruplar muhtelif fikirlerini temellendirmekte eforluk sürüklüyorlardı. Yalnızca onlar değil. Darwin’in “Yaşamda yalnızca eforlular hayata hakkına sahiptir.” tezi; İngiltere ve değişik kolonici devletler bu tezi kendi koloniciliklerini haklılaştırma, hukukileştirme vasıtayı olarak kullanırken, “Biz eforlu olduğumuz için tabiat yasasının gereğini yerine getiriyoruz.” iletisini veriyordu. Marx, bu yaşam çabası fikrini, sınıf gayretine dönüştürmüş dünyayı işveren-emekçi gayretinden ibaret gibi gösteriyordu. “Sosyal Darwincilik” denilen akım ise toplumların yaşamını aynı temele göre tertip etme iddiasındaydı. Değişik yandan Darwin’in iddialarına uymayan yeni bilimsel araştırmalar ve buluşlar, bu çıkar grupları tarafından muhtelif manipülasyonlarla şipşak tesirsiz hâle getiriliyordu. Eş oyunlar ülkemizde de asrı aşkın zamandır devam etmektedir. Tam bu baskıcı davranışlara karşın, reel bilimsel araştırmalar da durmadı. Prof. Dr. Ahmet Akyürek’in işte bunlardan en yenisini ve bilimsel olarak Darwin’in fikirlerinin meblağsız taraflarını çürüten bu kitabı yazmakla bilimsel düşünceye büyük hizmet ettiğine inanmaktayım.”
-Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay-

“Charles Darwin’in bir buçuk yüzyıl evvelki tahminleriyle yakın zamana kadar oyalanmış olan bilim dünyası, CERN’de yapılan partikül fiziği çalışmalarıyla Higgs boson’u (God particle-Yaradan parçacığı) ile Stephen Hawking’i de düşündürecek vaziyete getirmiştir. Dr. Ahmet Akyürek’in bu değerli yapıtı, tahminlerle oyalananlara eforlu bir cevap oluşturacaktır.”
-Prof. Dr. Ender Yurdakulol-

“Darwin’in evrim konusunda açıkladıklarını ikiye ayırmak gerekir: Birincisi, kendinden evvelki bilim adamlarının belirti ve yorumları ki çoğu doğrudur; ikincisi, kendi kuramı ve yorumları ki çoğu diyemeyeceğim, tamamı yanlıştır.”
-Prof. Dr. Ahmet Akyürek-

.

Yapılan Yorumlar
1000 Darwin Çıkmazı – PDF Kitap İndir Oku için henüz yorum yapılmamış! İlk yorumu sen yapabilirsin.
Bir Yorum Yapın

Benzer kitaplar